Ajax-huurling Siem de Jong leidt Sydney naar zege in derby

Reacties

Siem de Jong heeft zaterdag zijn eerste competitiegoal voor Sydney FC gemaakt. De 29-jarige Ajax-huurling maakte de comeback van zijn Australische werkgever compleet in de derby tegen Western Sydney Wanderers: 1-3.

Ajax-huurling Siem de Jong leidt Sydney naar zege in derby

De Jong miste alle competitieduels van Sydney in november door blessureleed, maar maakte vorig week als invaller zijn rentree tegen Wellington Phoenix. Waar die thuiswedstrijd tegen de club uit Nieuw-Zeeland nog verloren ging, pakten de Nederlander, die ook al trefzeker was in het bekerduel met Western Sydney Wanderers, en zijn ploeggenoten een week later de volle buit in de stadsdbery.

Western Sydney Wanderers nam aanvankelijk nog de leiding via de Spaanse spits Oriol Riera, maar kwam snel na die openingsgoal met tien man te staan. Doelman Vedran Janjetovic maakte hands buiten het zestienmetergebied toen spits Adam Le Fondre voor hem opdook. Vervolgens kwam Sydney nog voor rust op gelijke hoogte. Captain Alex Brosque sloeg toe in de extra tijd van de eerste helft.

In de 57ste minuut was het woord aan De Jong. De zesvoudig international schoot bij de tweede paal raak nadat Aaron Calver een hoekschop had verlengd. Acht minuten voor tijd bracht Jacob Tratt de vierde zege op rij in de Sydney Derby in veilige haven met een rake kopbal. Sydney, waar ook Michael Zullo en Job van der Linden in de basis begonnen, blijft derde in de A-League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.