Ajax-huurling Muric bekroont eerste basisplaats in Serie A met doelpunt

Reacties

Robert Muric heeft maandagavond zijn eerste competitietreffer voor Pescara gemaakt. De 21-jarige Ajax-huurling opende de score in het duel met Palermo (2-0).

Ajax-huurling Muric bekroont eerste basisplaats in Serie A met doelpunt

Ajax nam Muric in 2014 op achttienjarige leeftijd over van Dinamo Zagreb, maar verder dan twee invalbeurten onder trainer Frank de Boer kwam de Kroaat niet. De Amsterdammers besloten hem daarom afgelopen zomer te verhuren aan Pescara, dat promoveerde naar de Serie A.

Pescara bleek echter een maatje te klein voor de hoogste divisie van Italië en bivakkeerde vanaf januari op de laatste plaats. De inbreng van Muric was te verwaarlozen. In oktober mocht hij een keer vijf minuten meedoen tegen Chievo. Daarna moest hij zeven maanden wachten op zijn volgende kans. In de afgelopen twee duels van Pescara viel Muric halverwege de tweede helft in en tegen Palermo mocht hij maandagavond zelfs in de basis beginnen van trainer Zdenek Zeman.

Het bleek een goede zet. In het op één na laatste competitieduel van Pescara opende Muric binnen een kwartier de score. De jonge Kroaat kopte een voorzet van Gianluca Caprari goed via de grond in de verre hoek: 1-0. Halverwege werd Muric vervangen door Alexandru Mitrita, die de thuisploeg in de slotfase de tweede treffer bezorgde.

Het betekende pas de tweede zege op eigen kracht voor Pescara. In augustus kreeg de promovendus tevens een reglementaire zege nadat Sassulo in het met 2-1 gewonnen duel een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Degradatie uit de Serie A is met nog een duel te gaan onontkombaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.