Ajax-huurling Daramy tankt vertrouwen: 'Tegenstanders hebben weer respect voor me'

Reacties

Mohamed Daramy voelt zich steeds meer op zijn plek bij FC Kopenhagen. De van Ajax gehuurde aanvaller beaamt dat hij een moeilijk eerste half jaar had in Denemarken, maar sinds de competitie vorige maand werd hervat, gaat het beter met hem. Daramy scoorde woensdag in het bekertoernooi tegen Vejle.

Ajax-huurling Daramy tankt vertrouwen: 'Tegenstanders hebben weer respect voor me'
© Pro Shots

Kopenhagen won de heenwedstrijd in de kwartfinale met 2-0 tegen de koploper van het tweede niveau van Denemarken. De 21-jarige Daramy kwam na een klein uur als invaller binnen de lijnen en scoorde binnen tien minuten. De aanvaller veroverde de bal en leek een voorzet te geven, maar schoot zelf raak vanuit een lastige hoek. Viktor Claesson bepaalde in de extra tijd de eindstand op 2-0.

'Dit is een belangrijke overwinning', zei Daramy op het clubkanaal van Kopenhagen. 'Met de wissels kregen we nieuwe energie, zoals dat hoort. Soms maken de wissels het verschil in een wedstrijd en dat was vandaag zeker het geval. Het is belangrijk dat we laten zien dat we er zijn, zodat de rest van het team ook de energie krijgt om de wedstrijd goed af te sluiten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daramy was eerder al trefzeker in de competitiewedstrijd tegen Silkeborg en staat zo op twee goals in drie wedstrijden in 2023. 'We zijn nu meer een team, maar persoonlijk is er ook iets veranderd. Toen ik hier kwam, was ik niet in vorm en had ik al bijna een half jaar niet veel gespeeld. Het was een moeilijke start en het duurde langer dan verwacht om in vorm te komen. Nu sta ik er beter voor. Het is geweldig om te schitteren en te laten zien dat ik goed kan voetballen.'

Daramy, die bij Ajax nog tot medio 2026 vastligt, merkt ook dat tegenstanders meer op hun hoede zijn. 'Ja, ik zie wel dat ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn als ik de bal heb. Dat zag ik vandaag ook. Als team kennen we elkaars kwaliteiten en we weten hoe we een tegenstander pijn kunnen doen. Het is fijn om te merken dat tegenstanders meer respect voor me hebben dan voorheen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Kopenhagen
Meer over FC Kopenhagen
Meer M. Daramy
Meer over M. Daramy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.