Ajax hoopt op verlenging Martínez en Mazraoui

Reacties

Ajax wil langer door met Lisandro Martínez. De 23-jarige Argentijn heeft onlangs een contractvoorstel gekregen om zijn lopende verbintenis open te breken. De Amsterdammers willen ook graag verlengen met Noussair Mazraoui.

Ajax hoopt op verlenging Martínez en Mazraoui
© Pro Shots

Martínez is begin deze week aangesloten in de voorbereiding van Ajax, nadat hij deze zomer met Argentinië actief was op de Copa América. De verdediger won met zijn land het toernooi, samen met ploeggenoot Nicolás Tagliafico. De Amsterdammers hebben het duo weer verwelkomd en hoopt Martinez langer aan zich te binden. 'We hebben hem twee maanden geleden een nieuw contract aangeboden', aldus Marc Overmars tegen VI.

'Hij heeft nog een tweejarig contract met een optie op nog een jaar, maar we vinden een opwaardering en verlenging wel op zijn plek. Er zijn al meerdere gesprekken geweest, waarna zijn voetbalzomer begon. Hij is sinds deze week weer terug, dus we zullen het weer verder oppakken. Het voorstel ligt bij hen.'

Ook Mazraoui heeft een contractvoorstel in beraad. De 23-jarige Marokkaanse rechtsback heeft nog maar een eenjarige verbintenis bij de landskampioen. 'We willen heel graag dat hij blijft, dat hij fit is en veel kan spelen', zegt Overmars. 'Dan heeft hij het in zich om te groeien naar het niveau van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic. Sportief is er geen twijfel, maar financieel is het nog wel een vraagstuk.'

Marc Overmars sprak vandaag uitgebreid met Voetbal International. Woensdagochtend op VI PRO het verhaal met de directeur voetbalzaken over talrijke actuele kwesties bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.