Ajax presenteert Marcel Keizer spoedig als hoofdtrainer

Reacties

Ajax verwacht op zeer korte termijn Marcel Keizer te presenteren als nieuwe hoofdtrainer. De 48-jarige oefenmeester is de opvolger van Peter Bosz en schuift door vanuit Jong Ajax. Beide partijen zijn momenteel nog in gesprek om de laatste details af te ronden.

Ajax presenteert Marcel Keizer spoedig als hoofdtrainer

Keizer kwam vorig jaar over van SC Cambuur en kende een sterk eerste seizoen in Amsterdam. Als trainer van Jong Ajax liet hij de beloften aantrekkelijk voetbal spelen, wat resulteerde in een knappe tweede plek in de Jupiler League. Daarnaast zorgde zijn werkmethode voor veel waardering binnen Ajax.

Door Keizer door te schuiven wil Ajax de ingezette lijn van afgelopen seizoen doortrekken, waarbij Keizer een groot deel van de spelersgroep en de aanstormende talenten ook al persoonlijk kent. Daarnaast onderhoudt hij sinds zijn jeugdjaren al een warme band met Dennis Bergkamp, die als assistent-trainer net als Hennie Spijkerman bij het eerste elftal betrokken zal blijven.

Ajax hoopt nog een ervaren assistent vast te leggen als rechterhand van Keizer. Mocht de club daar niet in slagen, dan zal Aron Winter doorschuiven en deel uit gaan maken van de technische staf van het eerste elftal. Hij schuift sowieso door vanuit de A1 van Ajax, die hij afgelopen seizoen onder zijn hoede had. Dat team komt komend seizoen onder leiding van John Heitinga, die Keizer assisteerde bij Jong Ajax. Voor de beloften is Ajax nog op zoek naar een trainer. Onder meer Michael Reiziger wordt als optie binnen Ajax genoemd, waarbij Winter of Frank Peereboom hem mogelijk zal assisteren.

De keuze voor de aanstelling van Keizer als hoofdtrainer zat er al enige tijd aan te komen. Na het plotselinge vertrek van Bosz kwamen verschillende namen binnen Ajax voorbij. Onder meer Roger Schmidt, Erik ten Hag, Jaap Stam en Clarence Seedorf werden genoemd, maar de voorkeur van het technisch hart ging uit naar de trainer van Jong Ajax.

Op 29 juni begint Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij een maand later al de eerste duels in de voorronde van de Champions League op het programma staan.

Lees op VI PRO gratis een profiel van de nieuwe Ajax-trainer Marcel Keizer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.