Pogba troeft Zlatan af, Lisandro Martínez baalt van interlanddebuut

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pogba troeft Zlatan af, Lisandro Martínez baalt van interlanddebuut
© Pro Shots

• Via Instagram daagde Zlatan Ibrahimovic oud-ploeggenoot Paul Pogba uit voor een challenge. Beide inzendingen zijn fraai, maar Pogba is voor ons toch wel duidelijk de winnaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

@paulpogba Game over #zlatanvspogba

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

'Ik was boos dat ik halverwege werd vervangen, maar het was de beslissing van de coach en die moet ik respecteren. Ik beschouw het vooral als een motivatie om nog beter te worden. Maar ik ben een speler met temperament en het was duidelijk dat ik erg boos was.'
• Ajacied Lisandro Martínez speelde tot dusver één interland voor Argentinië, op 22 maart 2019 tegen Venezuela. De verdediger annex middenvelder begon in de basis, maar mocht van bondscoach Lionel Scaloni maar 45 minuten meedoen. Daar is Martínez niet blij mee, vertelt hij aan Olé.

© Pro Shots

• Als makkelijk scorende spits stond Wesley Sonck vaak in het middelpunt van de belangstelling; nu is het zijn twintigjarige dochter Amy die veel aandacht krijgt. De blondine bouwt aan een flinke fanbase op Instagram en wordt via het sociale medium ook benaderd door voetballers. 'Zelfs eentje van Red Bull Salzburg', verzuchtte vader Wesley bij het programma Gert Late Night. 'Ik vraag dan altijd of ik in haar plaats een bericht moet terugsturen.'

Dit bericht bekijken op Instagram

Your loss babe ✌🏻

Een bericht gedeeld door Amy Sonck (@amysonck) op

'Toen ik stopte wilde ik drie jaar de tijd nemen om te kijken wat ik wil. Ik ben er nu wel achter dat dat coachen is. Ik wil graag voetbaltrainer worden en dan misschien in een manager-achtige rol. We gaan zien hoe het loopt. Ik wil beginnen als trainer en misschien is er in Nederland een manager-achtige rol mogelijk is zoals in Engeland. Dan moet je denken aan Rafael Benítez en Sir Alex Ferguson die dat jaren op hun manier hebben gedaan. Ik denk dat mij dat heel goed ligt.'
Dirk Kuijt ruikt bij Feyenoord Onder-19 aan het trainersvak en denkt voor de toekomst aan een voor het Nederlands voetbal geheel nieuwe functie, zo deelt hij met Feyenoord TV.

Kuijt afwezig in 'beste elf van Feyenoord': 'Berghuis was belangrijker in het kampioensjaar'

• Onlangs werkte Edwin van der Sar al in een klassiek keeperstenue van Ajax, deze vrijdag koos hij voor een tricot van een andere club waar hij onder de lat stond. 'Mijn twee jaar bij Juventus zijn een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik was enorm gemotiveerd om succes te hebben met de club. Ik haalde mijn top niet, maar heb wel belangrijke lessen geleerd, professioneel en in het leven', zegt Van der Sar, die de Italianen ook nog sterkte wenst in deze zware tijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Bij gebrek aan voetbal heeft Hedwiges Maduro de dartpijlen maar eens uit de kast gepakt. Zo zuiver als zijn passing was, zo zuiver is hij ook bij het dartbord. Of geloven jullie hem niet?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik keek vroeger met meer aandacht naar Manchester Unitd vanwege Ronaldo die daar speelde. Ik ging daardoor anders kijken naar United, omdat je naast Cristiano het team zag en dan zag je Paul Scholes, Wayne Rooney, Ryan Giggs en Roy Keane.'
• Je hoort het vaak genoeg bij presentaties van spelers dat het een droom was om bij die club te mogen tekenen. In het geval van Bruno Fernandes lijkt de keuze voor Manchester United wel ingegeven door zijn jongensdroom. De Portugees was acht jaar toen Ronaldo naar Old Trafford verhuisde.

• De verveling slaat ook toe bij veel Engelse voetballers. Wij maken ons zorgen om Oxford United-spits Jamie Mackie. Oordeel zelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben een hobby-tuinman geworden. Voor de coronacrisis hadden mijn vrouw en ik nieuwe planten gekocht voor onze bloemenbedje. Ik heb de heg gesnoeid en me om de bonsai bekommerd. Onze tuin ziet er weer tiptop uit.'
• Ook voor Patrick Hermann was het wennen een wereld zonder voetbal. Bij de 29-jarige aanvaller van Borussia Mönchengladbach kwamen onvermoede kwaliteiten bovendrijven. (Sport1)

• Op deze dag een jaar geleden beleefde Ajax een mooie avond in de Champions League, met dank aan de goal van David Neres. De Braziliaan tekende voor het Amsterdamse antwoord op de openingstreffer van Cristiano Ronaldo, die ook nog werd dwarsgezeten door de befaamde actie van Jurgen Ekkelenkamp.

• We blijven even bij Ajax in Europa en kijken dan naar de minder mooie herinneringen die ze in Amsterdam hebben van de vandaag jarige Sadio Mané. De Liverpool-aanvaller deed in februari 2014, toen in dienst van Red Bull Salzburg, gastheer Ajax flinke pijn (0-3). 

• En over jarigen gesproken, het is ook de dag dat Roberto Carlos de nodige kaarsjes mag uitblazen. De Braziliaan, met de gouden linker, won onder andere drie keer de Champions League.

• Deze tiende april is ook de verjaardag voor Vincent Kompany (34 en Sam Larsson (27). Ook Ibrahim Kargbo mag de taart aan snijden. De voormalig middenvelder van Willem II, ooit ook beschuldigd van matchfixing, is inmiddels 38 jaar oud.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.