Ajax hengelt opnieuw naar Bandé

Reacties

Na het vertrek van Amin Younes is het vizier bij Ajax gericht op een nieuwe aanvaller. De club heeft zich opnieuw bij KV Mechelen gemeld om Hassane Bandé per direct over te nemen.

Ajax hengelt opnieuw naar Bandé

De negentienjarige Bandé, die komende zomer voor acht miljoen euro de overstap maakt naar Ajax, zou nu al moeten aansluiten in de hoofdstad. Begin januari werd een poging door de Belgische club nog resoluut afgewezen.

'Het klopt dat we hem er al graag bij willen hebben, maar KV Mechelen strijdt om lijfsbehoud en wil hem niet laten gaan', zei directeur spelerszaken Marc Overmars twee weken geleden tegen VI. 'Het zou ook ideaal zijn om hem nu al beter te leren kennen, in aanloop naar de tweede seizoenshelft.'

KV Mechelen wees destijds een bod van een half miljoen euro van de hand, maar Ajax geeft niet op. De Belgische club, waar Dennis van Wijk sinds deze week de hoofdtrainer is, heeft een verhoogd bod ontvangen.

Na het vertrek van Younes is de positie van buitenspeler dun bezet in Amsterdam. Erik ten Hag heeft enkel David Neres en Justin Kluivert tot zijn beschikking. Dennis Johnsen moet zich voorlopig richten op speelminuten bij Jong Ajax, terwijl Václav Cerny dit seizoen door een zware knieblessure niet meer in actie komt.

Ook Zakaria Labyad staat overigens nog altijd hoog op het wensenlijstje van Ajax, maar FC Utrecht wil de buitenspeler niet zomaar laten gaan. Komende zondag nemen beide clubs het tegen elkaar op in de Domstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.