Ajax heeft ook langdurig contract klaarliggen voor Van der Sar

Reacties

Edwin van der Sar kan zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij Ajax. Dat is op te maken uit de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) die de Amsterdammers op de clubwebsite gepubliceerd hebben.

Ajax heeft ook langdurig contract klaarliggen voor Van der Sar
© Pro Shots

Daarin is te lezen dat op 15 november, wanneer de AVA plaatsheeft, de herbenoeming van de algemeen directeur een feit kan worden. Voor Van der Sar ligt een verbintenis klaar die loopt van 15 november 2019 tot en met 17 november 2023. Op die laatste datum heeft in 2023 de AVA plaats. Ajax bevestigt via een woordvoerder dat de raad van commisarissen in gesprek is met Van der Sar omdat zijn huidige termijn als statutair directeur afloopt.

De voormalige doelman, die in zijn actieve loopbaan tot 311 officiële duels voor Ajax kwam, is sinds november 2016 directievoorzitter en algemeen directeur van Ajax.

In maart werd de contractverlenging van een ander directielid en oud-voetballer van de Amsterdammers ook al aangekondigd. Ook Marc Overmars kwam er met de Amsterdammers uit over een langdurig contract, een verbintenis die overigens pas in 2020 (13 november 2020-15 november 2024) ingaat.

Beide oud-voetballers werden de laatste maanden herhaaldelijk in verband gebracht met een baan bij hun in sportief verval geraakte oude clubs; in het geval van Overmars Arsenal en Van der Sar bij Manchester United. De twee directieleden kiezen er dus voor om in ieder geval de komende seizoenen bij Ajax te blijven. De koers die de huidige landskampioen volgt is succesvol, Ajax presenteerde onlangs fraaie financiële cijfers en won vorig seizoen de dubbel en haalde de halve finale in de Champions League.

In maart sprak Van der Sar op Twitter al zijn blijdschap uit over de contractverlenging van Overmars:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.