Ajax heeft jongste doelpuntenmaker ooit in Deense Superliga binnen

Reacties

Ajax heeft het Deense toptalent Jeppe Kjaer Jensen binnengehaald. De zestienjarige jeugdspeler is voor drie jaar vastgelegd, zo maken de Amsterdammers bekend op de officiële website.

Ajax heeft jongste doelpuntenmaker ooit in Deense Superliga binnen

Jensen is een vleugelaanvaller en overgenomen van AC Horsens. Op 1 maart (vlak voor de coronapauze) beleefde Kjaer zijn vuurdoop in de hoofdmacht van die club, waarmee hij de jongste debutant ooit werd in de Deense Superliga. Onlangs werd hij ook de jongste doelpuntenmaker op het hoogste niveau in Denemarken.

In een eerder stadium probeerde zowel Juventus als Southampton de belofte vast te leggen, maar Horsens weigerde steeds mee te werken. Ajax heeft nu wel succes.

'Kjaer Jensen is een talentvolle, creatieve en aanvallend ingestelde speler', vertelt Hoofd Jeugdscouting Casimir Westerveld van Ajax op de clubwebsite. 'Hij kan aan de buitenkanten spelen, maar ook op het middenveld kan hij heel goed uit de voeten. In Ajax Onder-18 geven we hem alle tijd om te wennen aan de omgeving, aan een nieuwe club en aan een nieuw niveau. We hebben wel de hoop dat hij in korte tijd stappen kan maken.'

Eind juni legde Ajax in de persoon van Eskild Munk Dall al een andere Deense tiener vast. De zeventienjarige vleugelaanvaller verbond zich net als zijn landgenoot voor drie jaar aan de Amsterdammers.

In de rubriek VI Scout besteedden we onlangs uitgebreid aandacht aan Jeppe Kjaer Jensen. Wat zijn z'n specifieke kwaliteiten?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.