Ajax heeft genoeg aan sterke eerste helft bij officieus debuut Schreuder

Alfred Schreuder is met een eenvoudige oefenzege begonnen aan zijn dienstverband als hoofdtrainer bij Ajax. Op het terrein van Quick'20 in Oldenzaal hadden de Amsterdammers geen moeite met de Duitse derdedivisionist SV Meppen: 3-0. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt; met veel nieuwe namen in de tweede helft nam de dominantie van Ajax af. Zaterdag speelt Ajax tegen SC Paderborn 07 de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp.

Ajax
Ajax
3 - 0
Meppen
Meppen

Ajax moest het nog stellen zonder alle internationals, maar kwam niet in de problemen en had de eindstand al bereikt na 35 minuten. Het openingsdoelpunt kwam van Christian Rasmussen, die werd bediend door Naci Ünüvar. Na een geblokkeerd schot van Rasmussen kreeg Meppen de bal niet weg en dus volgde een tweede poging, die succesvoller was: 1-0.

Halverwege de eerste helft tilde Sontje Hansen de marge naar twee. De aanvaller ontving de bal met wat mazzel van Ünüvar en vond de rechterhoek met een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied. Een schot van Mohamed Ihattaren vanuit een lastige hoek werd gepareerd door keeper Matthis Harsmann, maar even later stond de aanvallende middenvelder wel aan de basis van de 3-0. Zijn pass werd via een fraaie hakbal verlengd door Ünüvar, waarna Hansen zuiver binnenschoot.

Meppen werd eigenlijk nooit gevaarlijk in de eerste helft. De derdedivisionist mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met de ruststand, want in de slotminuut van de eerste helft belandde een poeier van Klaiber op de paal. Na de pauze bleven alleen Ihattaren en Youri Regeer op het veld staan, al werd dat tweetal in minuut 58 alsnog gewisseld. In de tweede helft was Ajax minder dominant. Het aantal doelpogingen nam af, terwijl Meppen zich ook af en toe liet zien. In de blessuretijd knalde Jay Enem de bal tegen de lat, waardoor de 4-0 uitbleef.

Opstelling Ajax eerste helft: Stekelenburg; Klaiber, Magallán, Pierie, Baas; Regeer, Ünüvar, Fitz-Jim; Ihattaren, Rasmussen, Hansen

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Douglas, Aertssen, Gooijer, Salah-Eddine; Warmerdam, Ihattaren (58' Brandes), Regeer (58' Banel); Martha, Enem, Giovanni