Ajax heeft eindelijk beet: Magallán naar Amsterdam

Reacties

Ajax heeft Lisandro Magallán (25) gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Argentijnse verdediger komt over van Boca Juniors en is de eerste winterversterking van de Amsterdammers. Hij tekent voor 4,5 jaar.

Ajax heeft eindelijk beet: Magallán naar Amsterdam

Aan het einde van 2017 hengelde de club nadrukkelijk naar Magallán, maar ketste de transfer af. In de zomer die volgde leek het alsnog van een transfer te komen. De centrale verdediger was al in Amsterdam om medisch te worden gekeurd. Dat verliep positief, alleen Boca liet hem toch niet gaan. Daarop schakelde Ajax door en wist het verrassend Daley Blind vast te leggen.

Nu heeft Ajax alsnog beet. De verdediger kost de Amsterdammers naar verluidt een slordige tien miljoen euro. Magallán speelde bijna honderd wedstrijden op het hoogste niveau in Argentinië, terwijl hij ook zestien duels speelde in de strijd om de Copa Libertadores. In de afgelopen editie verloor hij met Boca de beladen finale tegen River Plate.

Magallán krijgt door de winterse transfer de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en het voetbal in Nederland. Momenteel zijn Matthijs de Ligt en Blind verzekerd van een basisplek in de Ajax-defensie.

De nummer twee van de Eredivisie is nog op drie fronten actief. Op 20 januari hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, vier dagen later is dat ook de tegenstander in de kwartfinale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. Ajax is in de achtste finale van de Champions League gekoppeld aan bekerhouder Real Madrid.

Lees op VI PRO een analyse van de nieuwe Ajax-verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.