Ajax haalt Álvarez binnen als opvolger De Ligt

Reacties

Edson Álvarez wordt de opvolger van Matthijs de Ligt bij Ajax. De Amsterdammers hebben met Club América een akkoord bereikt over een transfersom, zo meldt Ajax op de officiële website. 

Ajax haalt Álvarez binnen als opvolger De Ligt

De 21-jarige Álvarez geldt als een van de beste verdedigers van Mexico en is ook al een tijdje basisspeler bij de nationale ploeg. De 1.87 meter lange centrumverdediger verlengde onlangs nog zijn contract bij América, maar gaf daarbij ook direct aan de ambitie te hebben om naar Europa te verkassen.

Die ambitie wordt nu verwezenlijkt. Ajax durft het niet aan om het seizoen in te gaan met alleen Lisandro Magallán en Perr Schuurs als rechtsbenige centrale verdediger en trekt daarom de buidel voor Álvarez, die De Ligt moet doen vergeten in de Johan Cruijff Arena.

Het akkoord tussen Ajax en América is onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal overige voorwaarden. Als er geen problemen meer aan het licht komen, tekent Álvarez een contract voor vijf seizoenen. Ajax betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro voor de mandekker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.