Ajax grijpt in: 'bedelbordjes' niet langer toegestaan in de Johan Cruijff Arena

Reacties
Ajax grijpt in: 'bedelbordjes' niet langer toegestaan in de Johan Cruijff Arena
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kinderen die een attribuut van hun favoriete Ajax-speler hopen te scoren, moeten vanaf dit seizoen creatief te werk gaan. In de Johan Cruijff Arena zijn bedelbordjes niet langer toegestaan.

Dat heeft Ajax bevestigd aan Ajax Life. In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal namen de Amsterdammers al de nodige bordjes in beslag. Dat blijkt de opmaat te zijn geweest naar het aanscherpen van de regels, die ervoor moeten zorgen dat het stadion gevrijwaard blijft van het fenomeen.

Poll (gesloten) Doet Ajax er goed aan de bedelbordjes te verbieden?
  • 66% Ja (2.172 stemmen)
  • 34% Nee (1.098 stemmen)

Volgens Ajax ontstond er de laatste jaren een wildgroei aan de vaak kartonnen of papieren bordjes. Die zijn brandgevoelig, waardoor de veiligheid volgens de club in het gedrang komt. Ajax begrijpt dat het besluit tot teleurstelling kan leiden, maar ziet zich genoodzaakt om een streep te trekken. De landskampioen opent de Eredivisie zaterdag met een bezoek aan Fortuna Sittard, een week later is FC Groningen de eerste tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.