Ajax glansrijk langs Willem II na openingsgoal Milik

Reacties

Ajax heeft op overtuigende wijze gewonnen van Willem II. De Tilburgers konden na de hervatting geen weerstand meer bieden tegen het Amsterdamse overwicht: 0-4.

Ajax glansrijk langs Willem II na openingsgoal Milik

In Tilburg was het Arek Milik die vlak voor rust de ban brak voor Ajax. De Poolse spits kopte een voorzet van Amin Younes binnen en bewees daarmee andermaal zijn waarde. Begin februari werd Milik nog gepasseerd door trainer Frank de Boer in de duels met Feyenoord en FC Groningen.

Bij zijn terugkeer tegen Excelsior maakte Milik direct twee doelpunten en dat kunstje herhaalde hij vorige week tegen AZ. Door zijn doelpunt tegen Willem II staat de 22-jarige aanvaller nu op veertien competitietreffers. Hij is de eerste Ajax-speler die dat lukte sinds Luis Suárez (35) en Marko Pantelic (16) in 2009/10.

Voor Willem II was de tegengoal een domper, want de thuisploeg was het duel nog voortvarend gestart. Jasper Cillessen moest in de openingsfase ingrijpen op schoten van Erik Falkenburg en Terell Ondaan. Ajax nam na het moeizame begin het heft steeds steviger in handen, wat voor de goal van Milik al een schot van Younes op de paal opleverde.

Amin Younes was met zijn dribbels een voortdurende plaag voor de defensie van Willem II.
Amin Younes was met zijn dribbels een voortdurende plaag voor de defensie van Willem II.

Na rust had Ajax geen kind meer aan Willem II. Riechedly Bazoer gooide het duel al snel in het slot met een schitterend schot van afstand. In de zestigste minuut kwam ook Lasse Schöne, die de geschorste Anwar El Ghazi verving, op het scorebord. Hij profiteerde van een enorme blunder van Rochdi Achenteh. De vierde Amsterdamse treffer was misschien nog wel mooier dan de goal van Bazoer. Na een fraaie combinatie door het as van het veld raakte Younes de onderkant van de lat, uit de rebound maakte Davy Klaassen het alsnog af.

In de slotfase nam Ajax wat gas terug, waardoor de schade voor Willem II beperkt bleef tot 0-4. De Amsterdammers naderen koploper PSV op de ranglijst weer tot één punt. Daarnaast werkte Ajax aan het doelsaldo, dat nu een stuk beter is dan dat van de Eindhovenaren (Ajax op +48, PSV op +43). Willem II blijft vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.