'Ajax ging heel grondig te werk en stippelde plan uit voor Kudus'

Reacties

Het is volgens FC Nordsjælland geen toeval dat Mohammed Kudus voor Ajax kiest als de volgende stap in zijn loopbaan. Volgens technisch manager Jan Laursen is de clubleiding in Amsterdam heel zorgvuldig te werk gegaan.

'Ajax ging heel grondig te werk en stippelde plan uit voor Kudus'
© Getty Images

Ajax en Nordsjælland maakten donderdag melding van de transfer van Kudus, die - zoals VI eerder al meldde - voor negen miljoen euro plus bonussen overstapt naar Amsterdam. Het is volgens Laursen de beloning voor de ontwikkeling die de negentienjarige Ghanees het afgelopen jaar in Denemarken heeft doorgemaakt. 'Een groot compliment moet worden gegeven aan Kudus zelf en zijn vele coaches, stafleden en ploeggenoten die hebben bijgedragen aan de grote stap waarvoor hij nu klaar is', zegt Laursen op de website van de Deense club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kudus speelde zich ook in de kijker van clubs als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur. 'Dat de keuze op Ajax valt is het resultaat van een lang en grondig proces, waarbij ze hem op de voet hebben gevolgd', verklaart Laursen de beslissing van Kudus. 'Ze zijn heel grondig te werk gegaan en hebben een plan voor hem uitgestippeld, zodat hij zijn ontwikkeling kan voortzetten. We hopen dat hij zijn enorme potentie in de toekomst kan waarmaken.'

Laursen is er enorm trots op dat Kudus, voor zijn periode in Denemarken opgeleid in de Ghanese voetbalschool Right to Dream van Nordsjælland, nu de stap naar Ajax maakt. Zelf kijkt de Ghanees ernaar uit voor zijn nieuwe club te spelen. 'Ajax is een erg speciale club met een erg speciale cultuur, die ik me graag eigen wil maken. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling voort te zetten bij Ajax en mijn droom na te jagen. Ik heb dit te danken en mijn coaches en ploeggenoten bij FC Nordsjælland en aan Right to Dream', aldus Kudus, die voor vijf jaar tekent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.