Ajax geeft met thuislaten Sontje Hansen signaal af aan talenten

Reacties

Waar afgelopen week vrijwel de volledige selectie van Jong Ajax mee mocht op trainingskamp met de eerste selectie naar Marbella, bleef Sontje Hansen achter in Nederland. De twintigjarige aanvaller, die dit seizoen bij Jong Ajax tot op heden goed was voor vier goals en drie assists, werd voor even de wacht aangezegd. Reden is dat hij nog altijd niet zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract. Al ruim een half jaar is de clubleiding van Ajax in de weer met het management van Hansen om tot een akkoord te komen.

Ajax geeft met thuislaten Sontje Hansen signaal af aan talenten
© Pro Shots

'Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax', schetste trainer Alfred Schreuder afgelopen week de situatie rond de aanvaller, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van meerdere Eredivisie-clubs. 'Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers. Dat is ook de les die in de voorbije jaren is geleerd met aflopende contracten van talenten. Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent.'

Ajax wil door een hardere opstelling afrekenen met het recente verleden, waarin talenten na een lang, maar tevergeefs onderhandelingstraject de club transfervrij verlieten. Het beste voorbeeld was Brian Brobbey, die anderhalf jaar geleden transfervrij naar RB Leipzig vertrok, om vervolgens afgelopen zomer voor ruim zestien miljoen euro te moeten worden teruggehaald. Om dit soort situaties in de toekomst tegen te gaan, wil Ajax al eerder in het seizoen ingrijpen.

Spelersprofiel

Hansen


Geboortedatum:
18 mei 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Hoorn
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
NEC
Nationaal team:
Nederland Onder 21

Kaplan
Overigens lieten in Marbella tijdens het trainingskamp meerdere jonge talenten zichzelf op een positieve manier zien. Een van hen is Ahmetcan Kaplan. De negentienjarige Turkse verdediger kwam afgelopen zomer voor 9,5 miljoen euro over van Trabzonspor, maar moest door een knieblessure in de eerste seizoenshelft lange tijd toekijken. Inmiddels is de linksbenige centrale verdediger weer helemaal fit.

'Kaplan is een complete speler, heeft veel talent', zegt Schreuder. 'Hij kan, zoals vandaag in de partijspelen ook goed te zien is, de opbouw goed verzorgen, heeft een goede inspeelpass, maar is ook een goede kopper, zowel verdedigend als aanvallend. Nu hij weer fit is en maximaal belast kan worden, kan hij stappen gaan maken.'

Lees hier meer over het trainingskamp in Marbella.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.