Ajax gaat zich roeren op de transfermarkt

Reacties

Ajax wil de selectie in de winterstop versterken. De Amsterdammers zetten in op meer balans in de spelersgroep, waarbij het aantal spelers terug zal worden gedrongen.

Ajax gaat zich roeren op de transfermarkt

Afgelopen zomer beleefde Ajax een roerige transferperiode, waarbij het spel rond de komst van Hakim Ziyech symbool stond voor de wispelturige houding van de club. De clubleiding sprak aanvankelijk zijn komst tegen, maar ging in de slotdagen van de transferwindow alsnog overstag. De verschillende handelingen van Ajax op de transfermarkt waren te merken in de samenstelling van de selectie. Reden voor de club om in de komende transferperiode in te zetten op meer balans in de groep.

'Dat is wel het streven', zegt trainer Peter Bosz deze week in de eindejaarsspecial van VI. 'Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd. En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, en behalve één linksback ook maar één linksbuiten. Dat hopen we in januari wel recht te zetten.'

Overigens gaat het daarbij niet alleen om spelers die naar Ajax komen. 'De selectie is ook te groot, we zullen wat in moeten krimpen. Met zo'n grote selectie moet je ook elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. En ik wil elke speler een perspectief kunnen bieden, wie het ook is. Maar met een groep van dertig man, kan je weinig bieden aan sommige spelers. Dat moet anders en daar gaan we ook mee bezig.'

Met de transfer van Riechedly Bazoer naar VfL Wolfsburg is de eerste speler al vertrokken. Daarnaast ligt ook een vertrek van Nemanja Gudelj voor de hand. De Servische middenvelder heeft nog een verbintenis tot medio 2020, maar kampt met motivatieproblemen, kan niet leven met zijn reserverol, en maakt daardoor al enige tijd geen deel meer uit van de selectie. Hij aast op een transfer naar het buitenland.

Deze week in de speciale eindejaarsspecial van VI spreekt Peter Bosz zich uit over zijn eerste half jaar bij Ajax, zijn keuzes, zijn visie en de toekomst.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.