Ajax gaat Sparta helpen met de jeugdopleiding

Reacties

Ajax en Sparta Rotterdam hebben structurele afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding van De Kasteelclub.

Ajax gaat Sparta helpen met de jeugdopleiding

De Amsterdammers gaan Sparta de komende drie seizoenen ondersteunen met de opleiding, training en scouting. Beide clubs benadrukken in een bericht op hun website dat er op andere vlakken, bijvoorbeeld het eerste elftal, geen afspraken zijn gemaakt. De afgelopen jaren hadden Ajax en Sparta naar eigen zeggen al een goede relatie opgebouwd met betrekking tot de overgang van jeugdspelers.

'Ajax streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en is daarom altijd op zoek naar exceptionele talenten. Dankzij de kwaliteit van de jeugdopleiding van Sparta in al haar facetten doen Ajax en Sparta reeds jaren zaken. Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdopleiding de slagader van de club is', leggen de hoofdstedelingen uit in een statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta meldt dat het de jeugdopleiding de komende jaren wil verbeteren. 'De Kasteelclub investeert ruim twintig procent van het totale budget in de jeugdopleiding en loopt daarmee voorop in Nederland. Er zijn veel talentvolle voetballers die hun roots hebben bij Sparta, in de laatste selectie van het Nederlands Elftal waren maar liefst vijf voormalig jeugdspelers van de club opgenomen.'

De club uit de Keuken Kampioen Divisie voegt eraan toe dat het jaarlijks te maken heeft met spelers die vroegtijdig de overstap maken naar een andere club uit het betaalde voetbal. 'Enerzijds is dit geen prettige situatie voor een opleidingsclub omdat er veel tijd en middelen in de ontwikkeling van de spelers wordt gestoken, maar dit geeft aan dat het niveau van de opleiding hoog is.'

'De jeugdopleiding is voor veel voetbalclubs essentieel in het opleidingsland dat Nederland is. Mede daarom hebben wij naar verdere mogelijkheden gezocht om de opleiding te versterken', vervolgt Sparta. Dat heeft nu dus geresulteerd in structurele afspraken met Ajax, volgens De Kasteelclub omdat de Amsterdammers 'de hoge kwaliteit van de jeugdopleidingen in Nederland' willen behouden.

Klassieker als kraamkamer: Van der Vaart, Van Persie en Zlatan
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.