Ajax gaat samenwerken met 'Het Ajax van Australië'

Reacties

Ajax gaat een samenwerkingsverband aan met Sydney FC. De twee clubs gaan de komende drie jaar informatie uitwisselen over het opleiden van spelers en trainers, zo meldt de Australische club in een bericht op haar website.

Ajax gaat samenwerken met 'Het Ajax van Australië'

Ajax gaat Sydney FC verder helpen bij het geven van clinics en seminars in diverse steden door heel Australië. Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het 'fantastisch' dat Ajax dankzij de jeugdopleiding opnieuw een internationaal samenwerkingsverband heeft afgesloten. 'We zijn er trots op dat we gaan samenwerken met Het Ajax van Australië.'

Van der Sar noemt het partnerschap met Sydney FC voor de Amsterdammers om twee redenen extreem interessant: het voetbaltechnische oogpunt en de mogelijkheid om de reputatie van Ajax als opleidingsinstituut verder te sterken. Belangrijk detail: Han Berger, lid van de rvc van de KNVB, is sinds 2016 technisch directeur van de Australische club.

Volgens Sydney FC-directeur Danny Townsend zal niet alleen zijn club, maar het hele Australische voetbal profiteren van de samenwerking met Ajax, onder meer door het uitwisselen van trainers. 'Sydney staat meer en meer bekend als de beste jeugdopleiding van Australië en deze samenwerking met Ajax zal ons programma alleen maar verder versterken.'

Ajax heeft inmiddels ook melding gemaakt van de samenwerkingsovereenkomst met Sydney FC, dat na het Chinese Guangzhou R&F en het Japanse Sagantosu de derde buitenlandse club is waarmee de Amsterdammers gaan samenwerken. Vanuit het traject van de hiervoor speciaal opgerichte Ajax Coaching Academy heeft Ajax de mogelijkheid spelers en coaches naar Amsterdam te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.