Ajax-Feyenoord Quiz: Van Persie schittert in De Klassieker

Reacties

Als de voortekenen niet bedriegen, speelt Robin van Persie zondag in de Johan Cruijff Arena zijn eerste Klassieker sinds hij begin dit jaar zijn rentree maakte bij Feyenoord. Een quiz over zijn vorige ontmoetingen met Ajax.

Ajax-Feyenoord Quiz: Van Persie schittert in De Klassieker

Een ding valt daarbij meteen op: in de periode 2002-04 won Van Persie, die later ook met Arsenal en Fenerbahçe in Europees verband nog tegen Ajax speelde, niet één keer van de rivaal uit Amsterdam. In de vijf Eredivisie-duels waarin de nu 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers meedeed, speelde Feyenoord drie keer gelijk en ging het twee keer onderuit.

Voor Van Persie zelf is de confrontatie op 9 februari 2003 het meest memorabel. Een week na zijn allereerste treffer voor Feyenoord tegen FC Twente, scoorde de toen negentien jaar oude linkspoot ook in De Arena tegen Ajax: 1-1. Tijdens zijn voorlopig laatste Klassieker op 11 april 2004 in De Kuip stond hij met een fraaie voorzet aan de basis eveneens aan de basis van de 1-1 eindstand.

Over die twee Klassiekers waarop Van Persie tijdens het begin van zijn indrukwekkende loopbaan zijn stempel drukte, gaat deze quiz. Welke spelers deden er toen ook alweer mee? Wij geven hun rugnummers, posities en nationaliteit alvast weg. En de naam van de latere topscorer aller tijden van Oranje hebben we voor het gemak ook alvast ingevuld. Veel plezier!

* Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.