Ajax, Feyenoord, Groningen en Heerenveen domineren Elftal van de Week

Reacties

Ajax is met drie spelers hofleverancier van VI's eerste Elftal van de Week van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Feyenoord, FC Groningen en SC Heerenveen leveren stuk voor stuk twee spelers.

Ajax, Feyenoord, Groningen en Heerenveen domineren Elftal van de Week
© Pro Shots

Ajax walste zaterdag in het eerste competitieduel in de openingsfase over NEC heen (5-0). Het leverde Dusan Tadic een uitverkiezing als Speler van de Week op. Daarin is ook plaats voor verdedigers Daley Blind en Noussair Mazraoui (foto), die allebei een 8 kregen voor hun optreden tegen de gepromoveerde Nijmegenaren.

Feyenoord begon uitstekend aan het nieuwe seizoen door Willem II met 0-4 te verslaan. Vier spelers van de Rotterdammers kregen een 7,5. Het leverde Guus Til en Fredrik Aursnes een plek in het Elftal van de Week op, Tyrell Malacia en Bryan Linssen moesten voorrang verlenen aan twee spelers van FC Groningen.

In de spits eist Jørgen Strand Larsen (8) immers een plek op na zijn fantastische goal tegen SC Cambuur, terwijl Gabriel Gudmundsson (7,5) linksback staat. Heerenveen is met doelman Erwin Mulder (7) en uitblinker Joey Veerman (7,5) eveneens goed vertegenwoordigd na de zege op Go Ahead Eagles bij de seizoenstart.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door twee eenlingen. Noni Madueke (7,5) bevestigde zijn uitstekende vorm van de laatste weten met een doelpunt tegen Heracles Almelo (0-2) en vormt de afvaardiging van PSV. Verdediger Mark van der Maarel (8) blonk namens FC Utrecht uit tegen Sparta Rotterdam (4-0).

Op VI PRO nemen we het Elftal van de Week nader onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.