Ajax en Werder Bremen akkoord: Klaassen staat voor terugkeer

Reacties

Ajax heeft zijn laatste gewenste versterking van deze transferperiode binnen. De Amsterdammers hebben met Werder Bremen een akkoord bereikt over de terugkeer van Davy Klaassen. De overgang van de 27-jarige middenvelder zal binnen afzienbare tijd definitief worden beklonken.

Ajax en Werder Bremen akkoord: Klaassen staat voor terugkeer

In de afgelopen dagen was het spel over de transfersom tussen Ajax en Werder Bremen in volle gang, waarna beide clubs elkaar vonden in een transfersom van naar verluidt 11 miljoen euro, met bonussen mogelijk nog oplopend tot 14 miljoen. Klaassen vertrok in de zomer van 2017 voor 27 miljoen euro naar Everton.

Het Engelse avontuur liep op een teleurstelling uit, waarna de Hilversummer in de zomer van 2018 verkaste naar Werder Bremen. In Noord-Duitsland verging het Klaassen beter, alleen was hij wel met de club verwikkeld in een felle degradatiestrijd. Toch wilde Werder Bremen de middenvelder dolgraag behouden.

Ajax had zich echter sinds begin deze week vastgebeten in de komst van Klaassen. Na het vertrek van Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin zette de club in op de komst van een extra middenvelder. Met Klaassen keert een kind van de club terug. De zestienvoudig international doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, om zich vervolgens door te ontwikkelen tot aanvoerder en belangrijkste speler van de hoofdmacht. In zijn eerste periode kwam hij tot 180 officiële duels in het eerste elftal van de Amsterdammers.

De verwachting is dat Klaassen zelf spoedig tot een persoonlijk akkoord zal komen, waarna hij zijn handtekening zal zetten onder een vierjarig contract bij Ajax.

Davy Klaassen speelde zaterdag zijn laatste duel voor Werder Bremen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.