Ajax en Vitesse domineren Elftal van de Week na klinkende zeges

Reacties

Het was het weekend van de grote uitslagen in de Eredivisie. Ajax en Vitesse deden een flinke duit in het zakje en leverden allebei drie spelers voor VI's Elftal van de Week.

Ajax en Vitesse domineren Elftal van de Week na klinkende zeges
© Pro Shots

Vitesse boekte zaterdagavond tegen SC Cambuur (1-6) de grootste uitoverwinning in de Eredivisie sinds 1997 met Loïs Openda, VI's Speler van de Week Sondre Tronstad en Maximilian Wittek als grote uitblinkers. Daarmee zijn al drie plekken in het elftal van beste spelers van speelronde vijftien vergeven.

Drie andere plekken worden ingenomen door Ajacieden. Achterin staan Jurriën Timber en Lisandro Martínez, die allebei een 7,5 kregen na de 5-0 overwinning van afgelopen donderdag op Willem II. Rechts voorin staat Antony, die in de eerste helft binnen negen minuten twee keer scoorde en een 8 kreeg.

Feyenoord sloot het weekend zondag af tegen Fortuna Sittard en maakte er eveneens vijf. Eredivisie-topscorer Bryan Linssen leverde met twee goals en een (onbedoelde) assist een flinke bijdrage en is met een 8 de spits van ons elftal. Ofir Marciano, de vervanger van Justin Bijlow, hield de nul en kreeg een 7.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Ramiz Zerrouki (7,5, matchwinner voor FC Twente met wéér een fraaie treffer) Ritsu Doan (8, man van de wedstrijd voor PSV tegen FC Utrecht) en Jesper Karlsson (8,5), die AZ met twee goals en een assist langs Sparta Rotterdam leidde (3-1).

elftal van de week - speelronde 15

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.