Ajax en Vertonghen staan stil bij bijzonder weerzien

Reacties

Voor Jan Vertonghen heeft de tweede Champions League-loting van maandag een bijzondere afloop gekregen. Ajax werd maandag bij de loting van de knock-outfase van de Champions League gekoppeld aan Benfica waardoor er een weerzien wacht met de voormalig aanvoerder.

Ajax en Vertonghen staan stil bij bijzonder weerzien
© Pro Shots

De 34-jarige Belg speelt sinds vorige zomer voor de Portugese grootmacht, nadat zijn verbintenis bij Tottenham Hotspur af was gelopen. Zowel Vertonghen zelf als Ajax stonden op social media al stil bij het gezamenlijke verleden.

Vertonghen verliet als jeugdspeler Germinal Beerschot in 2003 om te beginnen aan zijn avontuur in Amsterdam. Met Ajax won hij in de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 de landstitel en veroverde hij in 2007 en 2010 eveneens de beker. In zijn laatste seizoen, 2011/2012, benoemde toenmalig trainer Frank de Boer hem tot aanvoerder.

De verdediger, die in het seizoen 2006/2007 op huurbasis voor RKC speelde, debuteerde als Ajacied in 2007 ook als international. Voor België speelde recordinternational Vertonghen 136 interlands, waarin hij negen keer scoorde. Ook kwam hij uit op de WK's van 2014 en 2018. Bij dat laatste toernooi werd België derde. Daarbij speelde hij mee op de EK's van 2016 en 2020.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vertonghen speelde in totaal 220 duels voor Ajax, waarin hij tot 28 doelpunten kwam. In 2012 vertrok hij voor een kleine twaalf miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Met die club bereikte hij in 2019 de Champions League-finale nadat in de halve finale Ajax over twee duels werd uitgeschakeld. In de finale in het Wanda Metropolitano was Liverpool destijds met 0-2 te sterk.

Met Benfica heeft Vertonghen vooralsnog geen prijzen gewonnen. Vorig jaar werd de nationale bekerfinale weliswaar gehaald, maar verloren. Braga was, met onder meer een goal van voormalig Vitesse-huurling Lucas Piazón, in Coimbra met 2-0 te sterk. Vertonghen ontvangt Ajax op 15 februari in Lissabon. De return in Amsterdam, de stad die hij lang als thuis gezien heeft, is op 8 maart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier meer over Benfica. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.