Ajax en Roda JC in de slag om doelman Van Leer

Reacties

Benjamin van Leer moet de opvolger van Diederik Boer worden bij Ajax. De 25-jarige doelman van Roda JC staat bovenaan de lijst om komend seizoen de rol van tweede keeper achter André Onana in te nemen. De Amsterdammers hebben zich dinsdag in Kerkrade bij de clubleiding gemeld.

Ajax en Roda JC in de slag om doelman Van Leer

Van Leer, die afgelopen seizoen bij het dolende Roda JC een sterke indruk maakte, sprak maandag in het bijzijn van zaakwaarnemer Dick van Burik met een delegatie van Ajax. Trainer Marcel Keizer en keeperstrainer Carlo l'Ami gingen met de doelman om de tafel. Het tweetal heeft samen met algemeen directeur en voormalig topkeeper Edwin van der Sar de belangrijkste stem in de opvolging van Diederik Boer. Boer was de afgelopen seizoenen tweede doelman, maar vertrok deze zomer transfervrij terug naar PEC Zwolle. In het gesprek is onder meer aangegeven dat Van Leer bij een vertrek in de toekomst van Onana door zou kunnen groeien tot eerste doelman van Ajax.

Roda JC, waar Van Leer nog een contract heeft tot medio 2019, werd dinsdag op de hoogte gebracht van de concrete interesse van Ajax en wacht momenteel op het eerste officiële bod. In het contract van de doelman is overigens opgenomen dat de eerste 500 duizend euro voor de Limburgse club is. Bij alles boven dat bedrag dient een percentage aan Van Leer te worden afgestaan.

De intentie van Ajax is om op korte termijn met Roda JC tot overeenstemming te komen, waardoor Van Leer komende maandag al met de Amsterdamse club mee op trainingskamp kan gaan naar het Oostenrijkse Mayrhofen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.