Ajax en RB Leipzig mondeling akkoord over Brobbey

Reacties

De terugkeer van Brian Brobbey naar Ajax is nabij. De negentienjarige aanvaller, die in de zomer nog transfervrij naar RB Leipzig vertrok, wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. De clubs hebben inmiddels een mondeling akkoord bereikt.

Ajax en RB Leipzig mondeling akkoord over Brobbey
© Pro Shots

Brobbey werd vorige week woensdag al medisch gekeurd. In het mondeling akkoord is geen sprake van een optie tot koop. Zo keert de aanvaller terug bij de club waarvoor hij reeds negentien wedstrijden in het eerste elftal speelde. Ajax wilde het aflopende contract van Brobbey graag verlengen, maar de spits wees alle aanbiedingen die hij kreeg af en vertrok naar Duitsland.

'De Brobbey-deal is ideaal voor Ajax'

Het avontuur bij RB Leipzig werd niet wat Brobbey ervan verwacht had. De technisch directeur én coach die hem over de streep hadden getrokken om voor Leipzig te kiezen waren al voor zijn komst vertrokken en onder de nieuwe technische leiding waren de kansen voor Brobbey schaars. Hij mocht maar bij één competitiewedstrijd in de basis beginnen en werd toen al voor rust gewisseld.

Met de terugkeer van Brobbey speelt Ajax in op een tijdelijk vertrek van Sébastien Haller, die met Ivoorkust zal gaan meedoen aan de strijd om de Afrika Cup. In de eerste seizoenshelft was Danilo de stand-in van de spits, maar hij wist in de speelminuten die hij kreeg niet te overtuigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.