Ajax en PSV hofleverancier VI's Elftal van de Week

Reacties

PSV zag in de achtste speelronde van de Eredivisie drie spelers verkozen worden in VI's Elftal van de Week. Ajax leverde net als AZ twee spelers, maar ook de verhuurde Danilo heeft een basisplek.

Ajax en PSV hofleverancier VI's Elftal van de Week
© Pro Shots

Het door corona geteisterde PSV maakte indruk tegen Willem II, dat de voorgaande drie seizoenen in Tilburg twee keer won van de Eindhovenaren. In het Philips Stadion was de ploeg van trainer Adrie Koster zondagavond echter kansloos tegen PSV, waar verschillende spelers uitblonken. De keeper, Yvon Mvogo, en beide backs, Denzel Dumfries en Philipp Max, haalden het Elftal van de Week. Mario Götze en Ibrahim Sangaré haalden het net niet.

Ajax won eenvoudig bij angstgegner FC Utrecht en met name Davy Klaassen maakte indruk in Stadion Galgenwaard. De van Werder Bremen overgenomen middenvelder opende de score in de Domstad en net als Daley Blind kreeg hij een plekje in het Elftal van de Week. De derde Ajax-speler die daarin werd opgenomen, is Danilo. De aan FC Twente verhuurde spits scoorde twee keer op bezoek bij ADO Den Haag en mag zich met acht goals Eredivisie-topscorer noemen.

De op papier lastige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen werd door AZ overtuigend gewonnen en Jesper Karlsson werd verkozen tot Speler van de Week. Uiteraard heeft hij ook een basisplaats in het Elftal van de Week en hetzelfde geldt voor zijn ploeggenoot Teun Koopmeiners. De overige drie plekken zijn voor Oussama Tannane, die ijzersterk terugkeerde na een schorsing, Abdou Harroui en Thomas Lam, die zich revancheerde voor zijn dramatische spel van vorige week.

Elftal van de Week - Speelronde 8:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.