Ajax en Heitinga gaan uit elkaar

Reacties

John Heitinga vertrekt bij Ajax. De trainer, die afgelopen seizoen het stokje overnam van Alfred Schreuder, lag nog tot medio 2025 vast in Amsterdam. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een vroegtijdige ontbinding per 1 juli.

Ajax en Heitinga gaan uit elkaar
© Pro Shots

Heitinga, oud-speler van Ajax, ging na zijn spelerscarrière aan de slag als trainer in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De voormalig verdediger werd in 2021 aangesteld als trainer van Jong Ajax, de ploeg die hij bijna twee seizoenen zou leiden. Bijna, want na het ontslag van Schreuder ging Heitinga ermee akkoord om het seizoen af te maken als hoofdtrainer van Ajax.

Onder leiding van Heitinga eindigde Ajax uiteindelijk op de derde plaats in de Eredivisie. Het kampioenschap ging naar Feyenoord en PSV won de strijd om de tweede plaats en het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League. Ajax liet Heitinga ondertussen lang in onzekerheid of er een langer verblijf in zat, waarna de club op 1 juni bekendmaakte dat er een nieuwe hoofdtrainer zou komen.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat vond die nieuwe trainer in de persoon van Maurice Steijn, die overkwam van Sparta Rotterdam en afgelopen week werd gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena. Een paar dagen later maken de Amsterdammers dus bekend dat Heitinga zijn eigen weg gaat. Ajax meldt op de eigen website dat de club hoopt dat Heitinga door het ontbinden van zijn contract zijn carrière elders 'een passend vervolg' kan geven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.