Ajax en FC Twente hebben Zwitserse en Zweedse Champions League-opponenten

Reacties

Ajax en FC Twente kennen de tegenstanders die de laatste hordes vormen voordat de groepsfase van de Champions League lonkt. De landskampioen uit Amsterdam moet afrekenen met het Zwitserse FC Zürich, de ploeg uit Enschede moet zorgen dat het Zweedse BK Häcken voor de bijl gaat.

Ajax en FC Twente hebben Zwitserse en Zweedse Champions League-opponenten
© Pro Shots

Op 10 of 11 oktober zijn de heenwedstrijden, de returns zijn op 18 of 19 oktober. Beide ploegen gaan eerst een uitwedstrijd spelen voordat de return in Nederland op het programma staat. Ajax had het makkelijk met FC Dinamo BSUPC in de voorrondes, FC Twente moest tegen Levante diep gaan en had een controversieel doelpunt nodig om tot de 3-2 zege te komen.

In de afgelopen jaren slaagde geen enkele Nederlandse ploeg erin om in dit toernooi de poulefase te halen, daarvoor werd een ander systeem gehanteerd. Een ander mooie wedstrijd in de voorronde is Manchester United – Paris Saint-Germain. Jackie Groenen stapte voor het seizoen namelijk over van United naar PSG en heeft dus een snel weerzien met haar oude vriendinnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.