Ajax en FC Groningen zetten meeste 'millennials' in

Reacties

Ajax en FC Groningen hebben dit Eredivisie-seizoen de meeste spelers ingezet die in of na het jaar 2000 zijn geboren: zes stuks. Als enige deden Heracles Almelo en RKC Waalwijk nog niet een beroep op zo'n speler.

Ajax en FC Groningen zetten meeste 'millennials' in
© Pro Shots

Bij Ajax gaat het om Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber, Sontje Hansen, Sergiño Dest en Ryan Gravenberch. De piepjonge FC Groningen-spelers luisteren naar de namen Kian Slor, Tomas Suslov, Thomas Poll, Romano Postema, Daniël van Kaam en Daishawn Redan.

AZ, Feyenoord, Fortuna Sittard, SC Heerenveen en VVV-Venlo volgen de koplopers op de voet met vijf spelers die in of na het millenniumjaar het levenslicht zagen. Je zou deze spelers ook millennials kunnen noemen, al zijn dit volgens de demografie mensen die tussen 1981 en 2000 zijn geboren.

De eerste '2000-speler' in de Eredivisie was Dogucan Haspolat in 2016. De toenmalige aanvaller van Excelsior maakte destijds als invaller zijn opwachting in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Thans verdedigt Haspolat de kleuren van Kasimpasa.

Club Spelers die in of na 2000 zijn geboren
Ajax 6
FC Groningen 6
AZ 5
Feyenoord 5
Fortuna Sittard 5
SC Heerenveen 5
VVV-Venlo 5
ADO Den Haag 3
FC Emmen 3
FC Twente 3
PEC Zwolle 3
PSV 3
Vitesse 2
FC Utrecht 1
Sparta Rotterdam 1
Willem II 1
Heracles Almelo 0
RKC Waalwijk 0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.