Ajax en Bergkamp officieel uit elkaar

Reacties

Dennis Bergkamp is definitief vertrokken bij Ajax. De 49-jarige Amsterdammer heeft een akkoord bereikt met de club over de voorwaarden van zijn ontslag.

Ajax en Bergkamp officieel uit elkaar

Op 21 december jongstleden zette Ajax Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Bergkamp op non-actief. Halverwege januari werd duidelijk dat Bergkamp bezwaar had aangetekend tegen de reden van zijn ontslag. 'We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden', stelde advocaat Harro Knijff toen in gesprek met VI. 'We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan.'

Bergkamp had bij Ajax een contract voor onbepaalde tijd. Half oktober tekenden beide partijen een aangepaste overeenkomst, waarin een nieuwe functieomschrijving van Bergkamp was geformuleerd. Daarnaast werd de adviserende rol van het Technisch Hart, waarvan Bergkamp deel uitmaakte, geformaliseerd. Binnen het Technisch Hart maakte de zogeheten cultuurbewaker van de club zich afgelopen zomer sterk voor de aanstelling van Marcel Keizer, de trainer in wie Bergkamp in tegenstelling tot de directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar het vertrouwen behield.

Ajax en Bergkamp hebben nu een regeling getroffen, waardoor een arbitragezaak van de baan is en het contract van Bergkamp per 1 juni ontbonden is. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.