Ajax en Bayern akkoord over toptransfer Gravenberch

Reacties

Bayern München heeft met Ajax een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Gravenberch. De twintigjarige middenvelder tekent voor vijf seizoenen en vertrekt zo na twaalf jaar uit Amsterdam.

Ajax en Bayern akkoord over toptransfer Gravenberch
© Pro Shots

Enkele maanden geleden legde Bayern al een bod neer bij Ajax voor Gravenberch. Eerder deze woensdag verhoogde de Duitse recordkampioen dat naar ongeveer 24,5 miljoen euro (inclusief bonussen), een belangrijke beweging richting het bedrag dat de Amsterdammers wensten te ontvangen. 

Gravenberch had in Amsterdam een contract tot medio 2023, onderhandelingen over een verlenging van die verbintenis liepen op niets uit. Ajax stond daarom open voor een transfer. Het heeft even geduurd, maar nu heeft de Eredivisie-kampioen een akkoord bereikt met Bayern over de transfersom.

Voor Gravenberch komt er zo een einde aan zijn tijdperk bij Ajax. De middenvelder sloot op zijn achtste aan in de opleiding en maakte op zestienjarige leeftijd al zijn debuut voor Ajax 1. Sindsdien speelde hij meer dan honderd officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en debuteerde hij voor Oranje.

Mazraoui
Gravenberch gaat bij Bayern opnieuw samenspelen met Noussair Mazraoui. De Marokkaanse rechtsback rondde dinsdag zijn transfervrije overstap naar Zuid-Duitsland af. De 24-jarige Mazraoui had bij Ajax een aflopend contract en besloot in een eerder stadium al om dat niet te verlengen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.