Ajax en AZ domineren VI's Elftal van de Eerste Seizoenshelft

Reacties

Dat Ajax en AZ de eerste seizoenshelft van het Eredivisie-seizoen 2019/20 domineerden, is terug te zien in de individuele beoordelingen die de spelers van beide teams hebben gekregen. Acht van de elf posities van het Elftal van de Eerste Seizoenshelft, die dit jaar over achttien speelronden ging, worden ingenomen door die twee clubs.

Ajax en AZ domineren VI's Elftal van de Eerste Seizoenshelft
© Pro Shots

Dat had er nog eentje meer kunnen zijn, maar AZ-doelman Marco Bizot moest Willem II-keeper Timon Wellenreuther net voor zich dulden met een gemiddelde van 6,41. De Duitse goalie van de nummer vier van de Eredivisie staat na achttien speelronden op een moyenne van 6,42 en is daarmee de enige speler van de Tricolores die dit elftal haalt, zij het dus nipt.

Achterin is AZ wel vertegenwoordigd met twee spelers. Jonas Svensson is met een gemiddelde van 6,34 de best beoordeelde rechtsback van de Eredivisie, ruim voor FC Emmen-speler Glenn Bijl (6,22) en Ajacied Sergiño Dest (6,17). Op de linkerflank blijft AZ'er Owen Wijndal (6,42) zijn Argentijnse evenknie bij Ajax Nicolás Tagliafico (6,41) heel nipt voor.

Centraal achterin is het juist Ajax dat de klok slaat. Daley Blind is met een gemiddelde van 6,75 zelfs de op een na best beoordeelde speler van de Eredivisie, achter Mohamed Ihattaren (6,86). En ook Joël Veltman blijft met zijn moyenne van 6,38 de concurrentie uit Groningen (Ko Itakura met 6,28) en Utrecht (Willem Janssen met 6,28) ver voor.

Ook op de twee centrale posities op het middenveld zijn het opnieuw Ajax en AZ die de boventoon voeren. Als rechtshalf houdt Donny van de Beek (6,60) de Alkmaarse stofzuiger Fredrik Midtsjø (6,50) onder zich, links naast hem staat Teun Koopmeiners (6,58). De AZ-aanvoerder houdt daarmee Ajacied Lisandro Martínez (6,50) uit het elftal.

Op de vier posities voorin mengt PSV zich in de strijd. Ihattaren is als koploper van het VI-klassement na achttien speelronden de nummer 10. De flanken worden bezet door het haast telepathische duo van Ajax: Hakim Ziyech (6,59) en Quincy Promes (6,65). Smaakmakers als Calvin Stengs (6,53) en Chidera Ejuke (6,56) redden het daardoor net niet.

Centraal voorin maakt Steven Bergwijn dit elftal compleet. De PSV-aanvaller is met een moyenne van 6,60 de gedeelde nummer vier van het spelersklassement van VI. Bergwijn wisselde dit seizoen veelvuldig van positie en die veelzijdigheid levert hem nu een uitverkiezing op. Ploeggenoot Donyell Malen (6,46) en Ajax-spits Dusan Tadic (6,44) zijn daarvan de dupe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.