Ajax draagt 34ste landstitel op aan Nouri

Reacties

De gedachten van vrijwel alle feestende Ajacieden in Doetinchem gingen woensdagavond ook uit naar Abdelhak Nouri na het winnen van de 34ste landstitel. Donny van de Beek sprak mooie woorden.

Ajax draagt 34ste landstitel op aan Nouri

Bij het getal 34 gaan de gedachten bij Ajax direct naar Nouri vanwege het rugnummer van de middenvelder. Het maakt dit kampioenschap extra speciaal, vindt ook Van de Beek. Bij de NOS werd hij gevraagd of hij ook een van degenen binnen de selectie is die dan begint over nummer 34.

Van de Beek antwoordde: 'Natuurlijk, dat speelt wel in je hoofd. Want je weet het gewoon, ik heb het altijd gezegd. Het duurde een hele tijd voor het zo was en nu is het zo (over het kampioenschap, red.). Ik ben hartstikke blij. Ik heb het al gezegd, dat deze titel natuurlijk voor hem is. Ik ben blij voor iedereen.'

In de periode van het trieste voorval waarbij Nouri hersenschade opliep, was Marcel Keizer nog trainer van de Amsterdammers. Maar de gedachten van diens opvolger Erik ten Hag gaan natuurlijk ook uit naar de lieveling van De Toekomst. 'Vanaf het begin dat ik binnenkwam bij Ajax merkte ik dat de situatie van Nouri leeft bij de club. Dat is altijd zo geweest. Het is vreselijk wat daar gebeurd is. De jongens waren vrienden en hadden zó'n sterke binding. Dan doet dat natuurlijk iets met een mens. Dat is verschrikkelijk om mee te maken. Ten eerste voor de familie zelf, maar de jongens waren ook familie van hem. Dat doet ontzettend veel pijn', zei de coach bij FOX Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de mouwen van de kampioensshirts was er ook een speciaal eerbetoon.
Op de mouwen van de kampioensshirts was er ook een speciaal eerbetoon.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.