Ajax domineert Elftal van de Week, twee spelers uit topper in De Kuip

Reacties

Ajax is na de overtuigende overwinning op SC Cambuur (0-5) de hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren liefst zes spelers, Feyenoord en PSV zijn allebei goed voor één speler na de tumultueuze topper in De Kuip.

Ajax domineert Elftal van de Week, twee spelers uit topper in De Kuip
© Pro Shots

Feyenoord pakte zondag dankzij twee goals van invaller Alireza Jahanbakhsh nog een punt tegen PSV (2-2), maar de Iraanse vleugelspits kwam te kort in actie om nog in aanmerking te komen voor een beoordeling. Mede daardoor staat Mohammed Kudus aan de rechterkant in het Elftal van de Week van de twintigste speelronde van de Eredivisie. De Ghanese linkspoot kreeg een 7,5 voor zijn optreden namens Ajax tegen Cambuur.

Dat cijfer kregen meer spelers van Ajax na de klinkende zege in Leeuwarden. Jurriën Timber vormt de achterhoede met Feyenoord-uitblinker Lutsharel Geertruida (7,5) en FC Volendam-verdediger Xavier Mbuyamba (7,5), die zaterdag scoorde tegen AZ (1-1). Hoewel de Akmaarders punten verspeelden, speelde Jordy Clasie goed genoeg (7,5) om op het middenveld een plek op te eisen. De routinier staat daar met Ajax-trio Steven Berghuis (8), Davy Klaassen (7,5) en Kenneth Taylor (7,5).

Voorin staan met Kudus en VI's Speler van de Week Dusan Tadic (8) eveneens twee spelers van Ajax. Finn Stokkers bezorgde Go Ahead Eagles zondag drie belangrijke punten tegen NEC (1-0), maar de 26-jarige spits (7,5) kon niet opboksen tegen Tadic. Kamil Kozlowski (7,5) was zaterdag met een assist belangrijk voor Vitesse tegen FC Emmen (2-2), maar moet links voorin voorrang verlenen aan PSV-uitblinker Xavi Simons (7,5).

elftal van de week - speelronde 20

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.