Ajax-doelwit Schreuder domineert in België met attractief Club Brugge

Reacties

Alfred Schreuder is de belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te gaan volgen bij Ajax. De oefenmeester van Club Brugge heeft een minimale afkoopsom in zijn contract staan. In België is de trainer bezig aan een ijzersterke periode. Dat bewijzen de statistieken.

Ajax-doelwit Schreuder domineert in België met attractief Club Brugge

Sinds Schreuder trainer werd van Club Brugge zijn de onderliggende cijfers van de Belgische topclub uitstekend. Geen ploeg in België pakte meer punten sinds de oefenmeester in januari de scepter ging zwaaien. Schreuder veroverde er sinds zijn aanstelling 32 in dertien wedstrijden. Slechts één keer verloor Club.

Waar in Amsterdam ook dominant voetbal gevraagd wordt, stroken die ambities met de prestaties van Brugge. In België was er geen club die tijdens het bewind van Schreuder in Brugge vaker scoorde (31). Ook was er geen ploeg met gemiddeld meer balbezit (61 procent) en schoot er geen enkele Belgische club op het hoogste niveau vaker richting het vijandelijke doel (201).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schreuder was tussen januari 2018 en de zomer van 2019 al anderhalf jaar assistent van Ten Hag bij Ajax. In die periode wonnen de Amsterdammers de KNVB-beker, veroverden ze de landstitel en haalde de club de halve finale van de Champions League.

Club Brugge staat aan de vooravond van de Belgische play-offs. Om landskampioen te worden moet de club van Schreuder een gat van drie punten goedmaken. Zondag beginnen de play-offs. Club Brugge ontvangt dan Royal Antwerp FC. Daarna volgen confrontaties met Anderlecht en koploper Union Sint-Gillis. De landstitel zou een bekroning zijn op de impact die Schreuder sinds zijn entree maakte.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.