Ajax dankzij uitblinkende tieners ruim hofleverancier Elftal van de Week

Reacties

Ajax is met liefst vijf spelers vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. Drie van die in speelronde 27 uitblinkende Ajacieden, die geen kind hadden aan ADO Den Haag (5-0), hebben de leeftijd van twintig nog niet eens bereikt.

Ajax dankzij uitblinkende tieners ruim hofleverancier Elftal van de Week
© Pro Shots

De achterhoede van het elftal der uitblinkers is zelfs helemaal afkomstig uit Amsterdam. Behalve Speler van de Week Devyne Rensch (18), die een 8 kreeg, verdienden Edson Álvarez en Daley Blind met een 7,5 ook een plekje. Yanick van Osch van Fortuna Sittard is met een 7,5 de beste keeper van de voorbije speelronde.

Op het middenveld voetbalde Ryan Gravenberch (18) een plekje bijeen. Hij werd net als Teun Koopmeiners (AZ) en Orkun Kökçü (Feyenoord) met een 7,5 beoordeeld. Thijs Oosting was met twee goals namens RKC Waalwijk tegen FC Groningen (3-1) zeer belangrijk en kreeg voor die glansrol een 8 als cijfer.

In de voorhoede tilt Jesper Karlsson, die ook een 8 scoorde, het aandeel van AZ naar twee spelers. Brian Brobbey maakt het Ajax-aandeel compleet. Het goede spel van de jonge Ajacied in de laatste weken toont eens te meer hoe zuur het voor Ajax is dat hij Amsterdam al op negentienjarige leeftijd gaat verlaten. Slobodan Tedic, die eindelijk eens kon lachen, maakt het elftal compleet. Hij kreeg net als Brobbey een 7,5.

Bekijk in onderstaand artikel alle rapportcijfers. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.