Ajax Cape Town komt met harde beschuldiging aan adres Vonk en Ulderink

Reacties

De storm bij Ajax Cape Town is allerminst gaan liggen. Algemeen directeur Ari Efstathiou ziet een statement van het vertrokken duo Hans Vonk en Andries Ulderink als 'kwaadaardig'.

Ajax Cape Town komt met harde beschuldiging aan adres Vonk en Ulderink
© Pro Shots

Begin februari barstte de bom in Kaapstad. Technisch directeur Vonk stapte op na op non-actief te zijn gesteld hangende een onderzoek naar serieus wangedrag. Trainer Ulderink had vanwege de gang van zaken zijn ontslag ingediend.

Het vertrek van de twee was het voorlopige sluitstuk van de groeiende onvrede in de coulissen van de club, die hard op weg was om terug te keren op het hoogste niveau in Zuid-Afrika. 'Helaas was het achter de schermen turbulent', lieten Vonk en Ulderink deze week in een gezamenlijk statement weten. 'Dat is het geval sinds Efstathiou in januari alle technische zaken naar zich toe heeft getrokken, tegen de wens in van grootaandeelhouder Ajax Amsterdam en tot ons ongenoegen.'

Een in januari aangedragen oplossing voor de onwerkbare situatie werd door Efstathiou van de hand gewezen. De 'winnende combinatie' Vonk en Ulderink zou het seizoen zonder bemoeienis van de algemeen directeur afmaken om dan te vertrekken. Dat zag Efstathiou niet zitten.

Efstathiou heeft vrijdag in reactie op de verklaring van Ulderink en Vonk herhaald dat er geen andere oplossing was dan afscheid te nemen van de twee. 'Ik noch de club kon hen dwingen te blijven aangezien ze met hun hart niet meer bij de club zaten en niet meer in het belang van de club zouden acteren.'

De algemeen directeur ziet zelfs kwade opzet. 'Het gezamenlijke statement was niet meer dan een kwaadaardige poging de inspanningen van de club promotie af te dwingen te frustreren', aldus de directeur, die een publicatie in Zuid-Afrikaanse media over een aanstaande breuk met grootaandeelhouder Ajax ook afdeed als een soortgelijke poging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.