Ajax-boegbeeld Barry Hulshoff (73) overleden

Reacties

Barry Hulshoff is overleden. Ajax meldt dat de verdediger zondag op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed is gestorven.

Ajax-boegbeeld Barry Hulshoff (73) overleden
© Pro Shots

Hulshoff was een centrale verdediger in de Gouden Jaren van Ajax, de club die hij tussen 1966 en 1977 diende. Met Ajax won hij onder meer drie keer de Europacup 1 (1971, 1972 en 1973). De kopsterke verdediger pikte regelmatig zijn doelpunten mee en groeide ook vanwege zijn imposante verschijning uit tot een van de boegbeelden van de succesvolle Amsterdammers. In totaal kwam hij tot 385 duels voor Ajax.

Na zijn periode bij Ajax kwam Hulshoff ook nog uit voor MVV, waar hij in 1979 zijn actieve loopbaan beëindigde.

Als trainer had Hulshoff Ajax als interim-coach in 1988 onder zijn hoede. Vervolgens was hij trainer bij Lierse, Westerlo, Beerschot, Sint-Truiden, Aalst en Mechelen. Daarna was hij ook actief als spelersbegeleider, van onder anderen Matthijs de Ligt.

Hulshoff kwam ook veertien keer uit voor het Nederlands elftal. In deze optredens kwam hij tot zes treffers. Na zijn actieve loopbaan was Hulshoff ook nog actief als technisch directeur van het Amerikaanse filiaal van Ajax (Ajax America, 2004 tot 2012) en nam hij in 2010 op instigatie van Johan Cruijff zitting in de ledenraad van Ajax.

'Barry Hulshoff is een van de grootste spelers in de historie van Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.