Ajax bevestigt transfer: Marin op twee na duurste aankoop ooit

Reacties

Ajax heeft de komst van Razvan Marin bevestigd. De 22-jarige middenvelder komt voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik en is daarmee de op twee na duurste aankoop ooit van de Amsterdammers. Marin tekent een contract voor vijf jaar.

Ajax bevestigt transfer: Marin op twee na duurste aankoop ooit

Marin is vijftienvoudig Roemeens international en deed onlangs nog negentig minuten mee met in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Zweden en Faeröer. De Roemeense middenvelder werd in januari 2017 voor 2,4 miljoen euro door Standard Luik overgenomen van FC Viitorul Constanta en groeide sindsdien uit tot een sterkhouder in Luik. Hij deed bovendien begin dit seizoen mee in de voorrondewedstrijden van de Champions League tegen Ajax. Ajax speelde in Luik met 2-2 gelijk, in Amsterdam werden Marin en zijn teamgenoten met 3-0 verslagen.

Alleen voor Miralem Sulejmani en Daley Blind telde Ajax ooit meer geld neer. Voor Sulejmani werd in 2008 16,25 miljoen euro betaald aan SC Heerenveen. Nog altijd een record: nooit betaalde een Nederlandse club zoveel geld voor een speler. Tien jaar later, in de zomer van 2018, maakte technisch directeur Marc Overmars 16 miljoen euro (maximaal 20,5 miljoen inclusief bonussen) over naar Manchester United voor de terugkeer van Blind. Marin neemt dus de derde plek in als het gaat om duurste aankopen in de geschiedenis van de Amsterdammers.

Marin is de vijfde Roemeen die de clubkleuren van Ajax zal verdedigen. In 1999 was Cristian Chivu de eerste. De verdediger, die later nog voor Internazionale en AS Roma zou spelen is met 142 wedstrijden bovendien de Roemeen met de meeste wedstrijden voor Ajax. Na Chivu volgden nog Bogdan Lobont, Nicolae Mitea en George Ogararu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Check hieronder het volledige overzicht van recordaanwinsten van Ajax. Bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.nl.

Recordaankopen Ajax

Speler Bedrag in euro's Club
1. Miralem Sulejmani 16,25 miljoen SC Heerenveen
2. Daley Blind 16,0 miljoen Manchester United
3. Razvan Marin 12,5 miljoen Standard Luik
4. David Neres 12,0 miljoen São Paulo
5. Dusan Tadic 11,4 miljoen Southampton
6. Hakim Ziyech 11,0 miljoen FC Twente
7. Lisandro Magallán 9,0 miljoen Boca Juniors
7. KlaasJan Huntelaar 9,0 miljoen SC Heerenveen
9. Nikos Machlas 8,5 miljoen Vitesse
10. Hassane Bandé 8,25 miljoen KV Mechelen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.