Ajax bevestigt toptransfer Ziyech naar Chelsea

Reacties

Hakim Ziyech maakt na dit seizoen de overstap naar Chelsea. Ajax heeft de aanstaande transfer donderdagmiddag bevestigd.

Ajax bevestigt toptransfer Ziyech naar Chelsea
© Pro Shots

Woensdag kwam al naar buiten dat Ajax en Chelsea elkaar hadden gevonden in een transfersom voor de 26-jarige Ziyech, die bezig is aan zijn vierde seizoen in Amsterdam. Ajax maakt de details van de gemaakte afspraken bekend: Chelsea betaalt een transfersom van veertig miljoen euro voor Ziyech. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 44 miljoen euro.

Chelsea wilde aan het einde van de winterse transferperiode al doorpakken voor de spelmaker, maar Ajax besloot Ziyech toen aan zijn tot medio 2022 doorlopende contract te houden. In de zomer verkast hij nu alsnog naar Chelsea. De ploeg van Frank Lampard was een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League; Ziyech blonk nog uit tijdens het gelijkspel (4-4) op Stamford Bridge.

Ziyech bleef Ajax afgelopen zomer nog trouw, ondanks concrete interesse van bijvoorbeeld Sevilla. De technicus tekende in augustus vorig jaar nog een verbeterd contract en had in aanloop naar dit seizoen al laten weten alleen te willen vertrekken uit Amsterdam als het hele plaatje klopt. 'Het moet wel een club zijn waar ik Ajax voor wil inruilen', zei hij toen.

Woensdagavond maakte Ziyech na blessureleed zijn rentree bij Ajax, in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Vitesse. De Marokkaans international speelde tot dusver 160 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. In 2018 werd hij uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Nederland.

De Ziyech-transfer ontleed: zijn positie, de concurrenten, het plan van Lampard
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.