Ajax bevestigt komst Haller en onthult transfersom

Reacties

Ajax heeft de komst van Sébastien Haller bevestigd. De Amsterdammers betalen 22,5 miljoen euro voor de 26-jarige aanvaller, die overkomt van West Ham United. Hij is de duurste aankoop ooit van Ajax.

Ajax bevestigt komst Haller en onthult transfersom
© Pro Shots

Haller is een contract tot medio 2025 overeengekomen met de huidige koploper van de Eredivisie. De spits, die tussen 2015 en 2017 voor FC Utrecht uitkwam en daar onder Erik ten Hag uitgroeide tot een doelpuntenmachine, was direct enthousiast toen Ajax interesse toonde.

Na FC Utrecht volgde voor de Frans-Ivoriaanse spits een zeer succesvolle periode bij Eintracht Frankfurt, waarna hij anderhalf jaar geleden voor liefst vijftig miljoen euro de overstap maakte naar West Ham United.

In Londen kwam Haller dit seizoen in zestien competitieduels, waarvan hij er tien in de basiself begon, tot drie doelpunten. Hoewel hij bij West Ham United nog een contact tot medio 2024 had, was de Engelse club bereid om mee te werken aan een transfer, maar dan moest Ajax wel flink in de buidel tasten. 

De transfer is op dat vlak opvallend, aangezien Ajax in de afgelopen periode meermaals aangaf veel financiële klappen te incasseren. Daarnaast was een dergelijk transferbedrag afgelopen zomer nog onbespreekbaar. Toch is het nu wel mogelijk, aangezien Ajax het transferbedrag uitsmeert over meerdere jaren en de club komende zomer van reeds afgehandelde uitgaande transfers (Frenkie de Jong, Sergiño Dest, Matthijs de Ligt, Noa Lang) nog de nodige inkomsten tegemoet ziet.

De Amsterdammers waren in de zomer ook al op zoek naar een nieuwe spits, maar die zoektocht leverde niets op. Aan de vooravond van een voetbalmaand vol topduels stapelden de problemen in de aanval zich op. Momenteel staan de spitsen Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey aan de kant met blessures. 'Als er een kans zich voordoet, dan zullen we toeslaan', sprak Ten Hag woensdag nog op het clubkanaal van Ajax. 'We zijn ons aan het oriënteren en meer dan dat.' Dat is overduidelijk gelukt met de komst van Haller.

'Ajax neemt een verantwoord risico met topaankoop Haller'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.