Ajax bevestigt komst Brobbey

Reacties

Ajax heeft de terugkeer van Brian Brobbey afgerond. De negentienjarige spits wordt de rest van het seizoen gehuurd van RB Leipzig.

Ajax bevestigt komst Brobbey
© Pro Shots

De komst van Brobbey kondigde zich al enige tijd aan. Voor de Kerst werd hij al medisch gekeurd in Amsterdam en maandag bereikten Ajax en Leipzig een mondeling akkoord over een huur zonder optie tot koop. Nu is zijn rentree in de Johan Cruijff Arena helemaal afgerond. Zo keert de aanvaller terug bij de club waarvoor hij reeds negentien wedstrijden in het eerste elftal speelde.

Ajax wilde het aflopende contract van Brobbey graag verlengen, maar de spits wees alle aanbiedingen die hij kreeg af en vertrok naar Duitsland. Het avontuur bij RB Leipzig werd niet wat Brobbey ervan verwacht had. Hij mocht maar bij één competitiewedstrijd in de basis beginnen en werd toen al voor rust gewisseld.

Met de terugkeer van Brobbey speelt Ajax in op een tijdelijk vertrek van Sébastien Haller, die met Ivoorkust zal gaan meedoen aan de strijd om de Afrika Cup. In de eerste seizoenshelft was Danilo de stand-in van de spits, maar hij wist in de speelminuten die hij kreeg niet te overtuigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.