Ajax bevestigt komst Blind: maximaal 20,5 miljoen euro

Reacties

Daley Blind keert na vier jaar terug bij Ajax. Manchester United en Ajax bevestigen dat er een akkoord bereikt is over de transfervoorwaarden. Blind tekent spoedig tot medio 2022.

Ajax bevestigt komst Blind: maximaal 20,5 miljoen euro

Ajax meldt op de clubwebsite dat het zestien miljoen euro betaalt voor Blind. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 20,5 miljoen euro. Daarmee kan Blind de duurste aankoop aller tijden worden van de nummer twee van het afgelopen seizoen. Ooit betaalde Ajax voor Miralem Sulejmani 16,25 miljoen.

Blind (28) bewandelde in de zomer van 2014, na een succesvol WK met het Nederlands elftal, nog de omgekeerde weg. Louis van Gaal nam zijn landgenoot mee naar United en in dienst van de Engelse grootmacht speelde Blind negentig competitiewedstrijden (in totaal 141 officiële duels). Vorig jaar won hij met de club de Europa League; in de finale werd er met 2-0 gewonnen van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het afgelopen seizoen kwam Blind niet veel meer aan spelen toe. De geboren Amsterdammer mocht van José Mourinho in slechts zeven competitiewedstrijden meedoen. Al in januari werd er gesproken over een mogelijke transfer en AS Roma toonde toen serieuze belangstelling. De Italianen kozen echter voor Jonathan Silva en dus bleef Blind op Old Trafford.

Na het einde van het seizoen ging Blind opnieuw op zoek naar een nieuwe club en die heeft hij nu gevonden: de 54-voudig international keert terug naar Ajax, de club waar hij werd opgeleid en waarvoor hij reeds 143 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Met Ajax werd Blind al vier keer kampioen van de Eredivisie en won hij één keer de Johan Cruijff Schaal.

Na Dusan Tadic (29), Zakaria Labyad (25), Perr Schuurs (18) en Hassane Bandé (19) is Blind de vijfde nieuwkomer bij Ajax voor komend seizoen. Bandé zal voorlopig echter niet in actie kunnen komen voor zijn nieuwe club: de aanvaller raakte vrijdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht zwaar geblesseerd en staat zeker tot aan de winterstop buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.