Ajax bevestigt akkoord met Bayern München over Kühn

Reacties

Nicolas Kühn verlaat Ajax voor de rest van het seizoen op huurbasis voor Bayern München. Zoals VI onlangs al naar buiten kon brengen maakt de twintigjarige aanvaller het seizoen af bij de amateurs van Der Rekordmeister.

Ajax bevestigt akkoord met Bayern München over Kühn
© Pro Shots

De twintigjarige Kühn maakte twee jaar geleden de overstap van RB Leipzig naar Amsterdam, maar kwam daar nog niet verder dan wedstrijden in het beloftenelftal. De aanvaller speelde in totaal 43 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten.

Omdat hij in Amsterdam nog geen uitzicht heeft op veel speeltijd, maakt hij nu tijdelijk de overstap naar Zuid-Duitsland. Daar sluit hij in principe aan bij de amateurtak Bayern II, zo laat de Bundesligist weten via de officiële kanalen. Kühn wordt daar herenigd met Sebastian Hoeness, met wie hij eerder samenwerkte bij RB Leipzig.

Bij Ajax beschikt Kühn nog over een contract tot eind volgend seizoen. Hoofdcoach Erik ten Hag liet hem nog geen minuten maken op het hoogste niveau. Bij Bayern is hij het tweede nieuwe gezicht van de dag. De kampioen presenteerde in de ochtenduren Álvaro Odriozola al, die - eveneens op huurbasis - overkomt van Real Madrid. Die sluit echter aan bij de A-selectie, terwijl Kühn het in de 3.Liga mag gaan laten zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer N. Kühn
Meer over N. Kühn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.