Ajax betaalt zo'n acht miljoen voor Magallán

Reacties

Ajax is zeer dicht bij het vastleggen van Lisandro Magallán. De 24-jarige centrale verdediger komt over van het Argentijnse Boca Juniors, dat een transferbedrag van minimaal acht miljoen euro tegemoet kan zien. Er ligt een vijfjarig contract voor hem klaar.

Ajax betaalt zo'n acht miljoen voor Magallán

Na Perr Schuurs, Hassane Bandé en Zakaria Labyad moet Magallán de vierde versterking van Ajax worden. Magallán is een jaar lang intensief gevolgd door de scouting van Ajax en wordt al langer begeerd. Met de komst van Labyad en Magallán zet Ajax het speerpunt kracht bij om de middencategorie, van spelers rond de 25 jaar, te laten toenemen.

Magallán is een rechtsbenige, fysiek sterke centrumverdediger. De club hengelde een paar maanden geleden al nadrukkelijk naar de 24-jarige sterkhouder. Boca wilde Magallán echter nog niet laten gaan omdat het nog volop bezig was met het toernooi om de Copa Libertadores. Op 17 mei speelden de Argentijnen daarin hun laatste groepsduel. De achtste finale van dat toernooi heeft in het nieuwe seizoen na het WK plaats. Voorzitter Daniel Angelici heeft inmiddels bevestigd dat er een akkoord ligt met Ajax over de transfersom.

Ondertussen is de kans klein dat Hakim Ziyech volgend seizoen nog bij Ajax speelt. Hij heeft de afspraak met de club dat hij deze zomer mag uitzien naar een transfer, als de voorwaarden Ajax tevreden stellen. Voor een andere sterkhouder, Matthijs de Ligt, is steeds concreter interesse van onder meer Manchester City en Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.