Ajax bereikt akkoord met Lille en krijgt miljoenen voor Botman

Reacties

Ajax heeft met Lille een akkoord bereikt over de transfer van Sven Botman. De Amsterdammers ontvangen zeven miljoen euro plus bonussen voor de twintigjarige verdediger, die een contract voor vijf jaar zal tekenen.

Ajax bereikt akkoord met Lille en krijgt miljoenen voor Botman
© Pro Shots

Eind vorige maand wees Ajax een eerste bod van Lille op Botman nog af, maar de verwachting was toen al dat beide clubs er wel uit gaan zouden komen. Zelf stond de 1 meter 93 lange mandekker ook open voor een transfer, aangezien de kansen op speeltijd in Amsterdam gering leken gezien de aanwezige concurrentie.

Zo vertrekt Botman bij Ajax zonder ook maar een wedstrijd te hebben gespeeld voor de hoofdmacht. Wel speelde de linkspoot 28 keer voor Jong Ajax. Afgelopen seizoen verhuurden de Amsterdammers de jeugdinternational aan SC Heerenveen, waar hij zich met zijn prima prestaties in de kijker speelde van buitenlandse clubs.

Zo toonde Norwich City afgelopen winter al belangstelling voor Botman, maar een transfer naar de Premier League bleef uit. Ajax verlengde vervolgens zijn contract tot medio 2023 als beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling. En die levert Botman nu dus een mooie transfer op en Ajax een mooie transfersom. 

Bij Lille wordt Botman gezien als de opvolger van Braziliaan Gabriel Magalhães, die na een sterk seizoen in Noord-Frankrijk naar alle waarschijnlijkheid wordt verkocht. De tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League van het afgelopen seizoen eindigde in Frankrijk als vierde en gaat dus de Europa League in. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.