Ajax bereid mee te denken met Marin

Reacties

Een half jaar na zijn komst is het niet langer uitgesloten dat Razvan Marin alweer vertrekt bij Ajax. De Amsterdammers zijn bereid mee te denken met de Roemeense middenvelder. Vooralsnog is verhuur voor de Eredivisie-koploper daarbij geen optie.

Ajax bereid mee te denken met Marin
© Pro Shots

Marin kwam afgelopen zomer voor circa 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, maar heeft sindsdien nog nauwelijks kunnen overtuigen. Al vroeg in het seizoen verdween de 23-jarige international uit de basiself. Uiteindelijk bleef de teller tijdens de eerste seizoenshelft steken op vijftien officiële duels, waarvan zeven als invaller.

Deze winter kwamen daardoor verhalen op gang over een mogelijk vertrek. Ajax stond daar eerst niet voor open, maar is nu alsnog bereid mee te denken met Marin. In België wordt Club Brugge, tijdens het trainingskamp in Qatar nog de tegenstander, genoemd als mogelijke bestemming voor de man die in België indruk maakte bij Standard.

Met het oog op het EK van komende zomer, waarvoor Roemenië zich nog wel moet plaatsen, is het voor Marin van belang dat hij aan spelen toekomt. Trainer Erik ten Hag gaf recent tegenover VI aan dat de middenvelder zich nog moet verbeteren. 'Hij kan echt geweldig voetballen, maar zijn handelingssnelheid moet omhoog.'

Over de verrichtingen van Marin tijdens het trainingskamp van afgelopen week in Qatar was Ten Hag tevreden. 'Ik denk dat hij tegen Eupen een acceptabele wedstrijd speelde. Razvan is vaak bij doelgevaar betrokken, heeft duelkracht en heeft in het schakelen zijn bijdrage. Hij zal alleen nog sneller moeten gaan handelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.