Ajax beloont ontwikkeling Ekkelenkamp met nieuw contract

Reacties

Zijn optreden tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League én een aflopend contract maakten Jurgen Ekkelenkamp een interessant target voor verschillende Europese (top)clubs, maar de negentienjarige middenvelder heeft besloten zijn contract bij Ajax te verlengen tot de zomer van 2022.

Ajax beloont ontwikkeling Ekkelenkamp met nieuw contract

Ekkelenkamp speelt sinds 2013 bij Ajax. Hij maakte destijds de overstap van Almere City FC naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Vorig jaar, op 9 april 2018, debuteerde de middenvelder in het betaald voetbal voor Jong Ajax. Hij scoorde meteen in het uitduel met FC Den Bosch. Tien dagen later maakte hij ook meteen zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Sindsdien kwam Ekkelenkamp zes keer in actie namens Ajax in de Eredivisie, voornamelijk als invaller. De jongeling liet zich bovendien gelden in de kwartfinale van de Champions League thuis tegen Juventus. Als invaller haalde hij bij een dreigende counter in de slotfase Cristiano Ronaldo neer. Dit seizoen kwam de jeugdinternational nog niet in actie voor de ploeg van Erik ten Hag.

'Voor jonge talentvolle spelers zoals Jurgen is er altijd veel belangstelling', zegt zijn zaakwaarnemer Erkan Alkan. 'Zeker als je dan ook nog een aflopend contract heeft. Maar hij is een speler die zich wil ontwikkelen en bij Ajax kan hij dat het beste. Hij heeft het naar zijn zin en voelt het vertrouwen van de trainer en andere mensen binnen de club. Vandaar dat het voor hem geen moeilijke beslissing was. Bij Ajax kan hij nog veel beter worden.'

'Eerste goal PAOK laat zien dat Ajax nog zoekende is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Meer J. Ekkelenkamp
Meer over J. Ekkelenkamp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.