Ajax-belofte Matusiwa bevestigt zijn promotie naar A-selectie

Reacties

Twee Jupiler League-clubs leveren twee spelers aan het Elftal van de Week: titelkandidaat Jong Ajax en het om des keizers baard spelende RKC Waalwijk. Zeven andere spelers completeren het elftal van speeldag 37.

Ajax-belofte Matusiwa bevestigt zijn promotie naar A-selectie

Azor Matusiwa (foto) is de laatste weken een belangrijke schakel bij de Amsterdamse beloften. Het leverde de centrale middenvelder al een plek bij de A-selectie op. Tegen FC Volendam stuwde hij zijn ploeg opnieuw naar voren. Aanvoerder en verdediger Leon Bergsma is een vaste, betrouwbare kracht bij Jong Ajax. De Belgische aanvaller Dylan Seys en verdediger Robby Ndefe vertegenwoordigen RKC Waalwijk.

De ploegen die op promotie azen hebben allebei een speler in het elftal van de week. Namens Fortuna Sittard is dat de matchwinner tegen Jong FC Utrecht, Lars Hutten. Aanvaller Anass Achahbar is de NEC-afgezant. Mart Lieder mag ook deze week niet ontbreken als Speler van de Week. De aanvaller van FC Eindhoven bereikte het bijzondere aantal van dertig treffers met zijn drie treffers tegen Almere City FC.

Doelman Michael Verrips van het voor de play-offs geplaatste MVV Maastricht, Armando Obispo van kanshebber op de vierde periodetitel Jong PSV, Michael Chacon van het op een rondje play-offs overslaan azende Emmen en Joey Veerman van het op de slotdag voor de laatste kans spelende FC Volendam completeren het voorlaatste elftal van de week.

De promotiestrijd tussen Fortuna Sittard en NEC bereikt op de slotdag zijn hoogtepunt, de tweestrijd tussen de spelers Perr Schuurs en Arnaut Groeneveld zal ook op de laatste speeldag beslist worden. Verdediger Schuurs begint met een minimale voorsprong op aanvaller Groeneveld. De Limburgers hebben met Lisando Semedo de nummer drie in het klassement in de gelederen, terwijl Ferdi Kadioglu namens de Nijmegenaren de nummer vier is.

Spelersklassement na 37 speelronden:

# Speler (club) Beoordeling
1 Perr Schuurs (Fortuna Sittard) 6,73
2 Arnaut Groeneveld (NEC) 6,72
3 Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) 6,61
4 Ferdi Kadioglu (NEC) 6,58
5 Andrija Novakovich (Telstar) 6,56
Rody de Boer (Telstar) 6,56
7 Mark Diemers (De Graafschap) 6,53
8 Sonny Stevens (Go Ahead Eagles) 6,50
9 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,47
10 Xavier Mous (FC Oss) 6,43
Wessel Dammers (Fortuna Sittard) 6,43

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.